ΩΡΑ
14:47
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
7-11-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΧαιρετισμός κ.Αθηνάς Κωνσταντάκη για την επετειακή εκδήλωση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας


 

Την ανάληψη πρωτοβουλίας το αμέσως επόμενο διάστημα από το Δήμο Πρέβεζας για τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης φορέων όπου θα συζητηθούν τα λειτουργικά ζητήματα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανακοίνωσε η εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου κ.Αθηνά Κωνσταντάκη απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 21 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος.

Η κ.Κωσταντάκη εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο στο χαιρετισμό της ανέφερε :

“Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή τόσο για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και για την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας η οποία τα τελευταία 21 χρόνια φιλοξενεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσής του το 1994, ως παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου τότε, το ΤΕΙ της Πρέβεζας αποτέλεσε μια από τις πιο δυναμικές παρεμβάσεις για την περιοχή μας, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία και προάγοντας τη γνώση και την επιστημονική έρευνα στην Ήπειρο.

Ιδιαίτερη αναφορά oφείλουμε να κάνουμε σε μια σπουδαία γυναίκα χάρη στη δωρεά της οποίας βρίσκονται σήμερα εδώ οι εγκαταστάσεις του Τμήματος.

Πρόκειται για την αείμνηστη Μαριγώ Χριστοδούλου η οποία προσέφερε στο Δήμο την έκταση αυτή όπου στη συνέχεια ,μετά από δωρεά του Δήμου, έγινε η ανέγερση του κτιρίου.

Τα χρόνια πέρασαν, εκατοντάδες απόφοιτοι έγιναν επιτυχημένοι επιστήμονες και η Πρέβεζα αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρείχε και συνεχίζει να παρέχει.

Η “ενηλικίωση” του ΤΕΙ , συνέπεσε χρονικά με ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Ο Ν. 4559/2018 δημιούργησε ένα νέο ακαδημαϊκό τοπίο. Οδήγησε στην μετεξέλιξη των πρώην Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ και τη μετατροπή τους, από το φετινό 21ο χρόνο λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρέβεζα, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Πρέβεζα ήταν και είναι περήφανη γι’ αυτό το προπτυχιακό Τμήμα της, για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και για το διδακτορικό κύκλο σπουδών, αλλά και γενικά για όλες τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που δίνονται στους φοιτητές μας.

Ξέρουμε ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Στη διαδρομή των 21 ετών έγιναν πολλά, υπάρχουν όμως ακόμη θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ζητήματα που αφορούν τη σίτιση, τη μετακίνηση και τη στέγαση, λόγω της μη ύπαρξης φοιτητικής εστίας, επιβαρύνουν το κόστος σπουδών για τις οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στην Πρέβεζα.

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές και το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σα νέα Δημοτική αρχή οφείλουμε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και με όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε η λειτουργία του νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος της πόλης μας να αναβαθμιστεί και να δοθούν λύσεις σε όποια προβλήματα υπάρχουν.

Θέλουμε το Πανεπιστημιακό Τμήμα μας να παραμείνει εδώ, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο επιστημονικά, να συμβάλλει πιο ουσιαστικά στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ήπειρο και να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό για φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμος Πρέβεζας θα αναλάβει την πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα να οργανώσει μια ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τη Διοίκηση του Τμήματος, τους εκπροσώπους του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού, τους εκπροσώπους της φοιτητικής κοινότητας και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας, με αποκλειστικό αντικείμενο τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας.

Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους φοιτητές που είναι σήμερα κοντά μας. Εμείς πιστεύουμε ότι τα παιδιά που έρχονται εδώ, είναι και δικά μας παιδιά, και θέλουμε να τους προσφέρουμε πάντα το καλύτερο.

Σήμερα, γιορτάζουμε κι εμείς μαζί σας.

Ευχόμαστε η Πρέβεζα να βρίσκεται πάντα στην καρδιά σας, ως ένας τόπος όπου περάσατε όμορφα φοιτητικά χρόνια και παράλληλα πήρατε στέρεες επιστημονικές βάσεις για την επαγγελματική σας ζωή και σταδιοδρομία.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.”

|


Ροή Ειδήεων

14:47 | Πρέβεζα
Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας


14:24 | Πρέβεζα
Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου


13:43 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας προχωρά στις αποκαταστάσεις των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ζάλογγο και Λούρο


23:12 | Life&Style
Πατέντα για τον αντικαπνιστικό [Video]


16:25 | Πρέβεζα
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιοχές του νομού Πρέβεζας


15:15 | Πρέβεζα
Την Πέμπτη αναβιώνει το έθιμο με τα παραδοσιακά Πολυσπόρια σε τρία σημεία στην πόλη της Πρέβεζας


15:01 | Ήπειρος
Έκτακτο Δελτίο Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση καιρικών φαινομένων


15:01 | Ήπειρος
Ένταξη είκοσι έργων σε Πρέβεζα και Άρτα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


14:02 | Πρέβεζα
Κατάθεση απόψεων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 του Δήμου Πρέβεζας


13:02 | Ελλάδα
Υπόθεση Siemens: Ενοχή για τους 22 από τους 54 κατηγορούμενους


19:39 | Πρέβεζα
Συνεντευξη Νίκου Γεωργάκου στο ARTTV [Video]


19:32 | Ήπειρος
O Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Πρόεδρος ΕΝΠΕ - Β΄ Αντιπροέδρος ο Αλέξανδρος Καχριμάνης


14:02 | Ήπειρος
Το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020 - Τα έργα στην Πρέβεζα


22:52 | Αθλητικά
Ο Τσιτσιπάς είναι ο μεγάλος νικητής #ATPFinals του Λονδίνου


01:01 | Ελλάδα
Έφυγε ο θεμελιωτής της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου Jean-Paul Teyssandier


15:15 | Πρέβεζα
Ειδική συνεδρίαση για την Τουριστική ανάπτυξη της Πρέβεζας ζητά η ''Ανάπτυξη Τώρα''