ΩΡΑ
14:47
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21-11-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέβεζα



Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων του Ελαιώνα Πρέβεζας για την πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ

          Κατοίκων της περιοχής «Ελαιώνα» και της ευρύτερης περιοχής της Πρέβεζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

1.  Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. 2. Κον Στέργιο Γιαννάκη, βουλευτή Νομού Πρέβεζας. 3. Κον Κωνσταντίνο Μπάρκα, βουλευτή Νομού Πρέβεζας, 4. Κον Ευστράτιο Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας. 5. Κον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας. 6. Εντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας.   

----------------------------------------------------

Κε Δήμαρχε

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι είμαστε κάτοικοι της Πρέβεζας και ειδικότερα της περιοχής «Ελαιώνας» όπου διαμένουμε με τις οικογένειές μας ενώ κάποιοι εξ’ημών διατηρούμε στην ίδια περιοχή και τα καταστήματά μας.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν έντονες φήμες ότι πρόκειται να  μεταφερθούν και να εγκατασταθούν στην περιοχή «Ελαιώνας» της πόλης της Πρέβεζας, πρόσφυγες-μετανάστες στο πλαίσιο της επιχειρούμενης από την κυβέρνηση αποσυμφόρησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τους υπεράριθμους πρόσφυγες-μετανάστες.

Στο σημείο αυτό και προς αποφυγή παρεξηγήσεων οφείλουμε να σας ξεκαθαρίσουμε ότι ως οικογενειάρχες και βιοπαλαιστές που είμαστε και οι ίδιοι, δεν αντιτιθέμεθα στην υποδοχή και την φιλοξενία ταλαιπωρημένων προσφύγων αλλά και μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, στους οποίους και θα πρέπει να παρέχουμε οτιδήποτε μπορούμε. Πιστεύουμε όμως ότι η εγκατάστασή τους θα μπορούσε να γίνει εκτός του οικιστικού και πολεοδομικού ιστού  της πόλης μας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι γεμάτη ανενεργά στρατόπεδα, εγκαταλελειμένα κτίρια και κατασκηνώσεις. 

Είμαστε λοιπόν κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση με οποιαδήποτε μορφή προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή μας δίπλα στα σπίτια μας και τούτο διότι:


-Η εν λόγω περιοχή αποτελεί τμήμα του πολεοδομικού ιστού της πόλης της Πρέβεζας και ως εκ τούτου υφίσταται πυκνή κυκλοφορία κατοίκων και τροχοφόρων.


-Πρόκειται για πυκνοδομημένη περιοχή με οικίες ευρισκόμενες διάσπαρτες σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.


-Υφίσταται ζήτημα ασφάλειας της σωματικής μας ακεραιότητας αλλά και των περιουσιών μας αφού ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μεταξύ των καθ’όλα φιλήσυχων προσφύγων-μεταναστών που τυχόν μεταφερθούν δεν θα υπάρχουν κακοποιά στοιχεία με εγκληματικές επιδιώξεις. Τούτο μάλιστα γίνεται ακόμη σοβαρότερο αφού όλοι μας γνωρίζουμε ότι η αστυνομική δύναμη της πόλης δεν επαρκεί ούτε για την αστυνόμευση και  συνήθη τήρηση της τάξης, πολλώ δε μάλλον για να επιτηρεί και να φυλάσσει τους πρόσφυγες-μετανάστες που πρόκειται να μεταφερθούν.


-Τούτο γίνεται ακόμη σοβαρότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός, Μουσικό Σχολείο και Τεχνικό Λύκειο  όπου φοιτούν καθημερινά δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας.


-Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι -σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν- επιλέχθηκε η εν λόγω περιοχή για την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών, ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι ότι  πέριξ της πόλεως και εκτός του πολεοδομικού ιστού αυτής ευρίσκονται εγκαταλελειμένα στρατόπεδα, κτίρια ακόμη και κατασκηνώσεις όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.


          Επειδή κε Δήμαρχε έχετε εκλεγεί για να προάγετε τα τοπικά συμφέροντα και να προστατεύετε τους κατοίκους του Δήμου Πρέβεζας, παρέχοντας σε αυτούς μία αξιοπρεπή και ήρεμη διαβίωση και να μην προβαίνετε (ενδεχομένως και δια της ανοχής σας) σε ενέργειες που προκαλούν το κοινό αίσθημα των πολιτών σας.


          Επειδή οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας στους οποίους κοινοποιείται το παρόν θα πρέπει να σταθούν αρωγοί απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας για την ματαίωση της εγκατάστασης προσφύγων-μεταναστών στην ανωτέρω περιοχή και να παρέμβουν προς την κατεύθυνση αυτή στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό.


          Επειδή ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας στον οποίο κοινοποιείται το παρόν, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της αρμοδιότητάς του, θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό μας και να μας υποστηρίξει στο δίκαιο αίτημά μας.


 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

          ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα για την φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή «Ελαιώνας» της πόλης της Πρέβεζας. 

          ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ σε κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αντίθετοι στην εν λόγω εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή μας και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, αλλά και σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ματαίωσή της.

          ΖΗΤΟΥΜΕ δε από εσάς να έλθει το εν λόγω ζήτημα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Πρέβεζα 19-11-2019

 

* Ως αυτή τη στιγμή το κείμενο έχει υπογραφεί   από 700 κατοίκους της περοχής.

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα