ΩΡΑ
17:10
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25-12-2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Life&Style

<

Πώς να διατηρήσετε ''ζωντανά'' τα μελάνια εκτυπωτών


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021 - 2022 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

 

Οι εκτυπωτές inkjet είναι ιδανικοί για την εκτύπωση έγχρωμων φωτογραφιών, αλλά ενίοτε μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα αν δεν προσέξετε κάποια πράγματα.

 

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε κάποια πολύ χρήσιμα tips για να διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση τα μελάνια εκτυπωτών, ώστε να αποφύγετε τα συνήθη θέματα που δημιουργούνται από τη λάθος χρήση ή συντήρησή τους.

 

Θα έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές τα μελάνια ξεραίνονται και χρειάζονται αντικατάσταση, αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά τον εκτυπωτή σας.

 

Έτσι, ακόμα και αν υπήρχε επαρκές μελάνι για εκτύπωση, αυτό καθίσταται άχρηστο και χρειάζεται καινούριο, πράγμα που σας επιβαρύνει οικονομικά.

 

Η πρώτη λοιπόν ενέργεια στην οποία πρέπει να προβείτε οπωσδήποτε, είναι να χρησιμοποιείτε συχνότερα τον εκτυπωτή σας. Ακόμα και αν δεν έχετε κάτι που θέλετε για εκτύπωση, φροντίστε μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον να εκτυπώνετε ένα οποιοδήποτε έγγραφο, ώστε να μην ξεραθεί το μελάνι.

 

Επίσης, αν το μελάνι έχει στεγνώσει και γεμίσετε το μελανοδοχείο ξανά, η ροή του νέου μελανιού προς την κεφαλή δεν θα είναι καλή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επιπλοκές και να μην είναι ποιοτική η εκτύπωση.

 

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν έχετε κάνει χρήση του εκτυπωτή σας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και έχει ξεραθεί το μελάνι, θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσετε το μελανοδοχείο και να  σκουπίσετε την κεφαλή με ένα υγρό ύφασμα, ώστε να φύγουν τα υπολείμματα.

 

Για την καλύτερη δυνατή εκτύπωση, ο καθαρισμός της κεφαλής θα πρέπει να γίνεται πάντα, περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε διαλυτικά ή άλλες ουσίες για τον καθαρισμό, παρά μόνο νερό.

 

Θα καταλάβετε ότι η κεφαλή δεν είναι καθαρή, όταν λείπουν κουκίδες ή υπάρχουν γραμμές στα κείμενα ή τις εικόνες σας.

 

Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε να γεμίζετε το μελανοδοχείο με μελάνι σχετικά συχνά, και να μην περιμένετε μέχρι να τελειώσει το μελάνι.

 

Εάν παρατηρείτε μουντζούρες, αχνά γράμματα και κενά στα κείμενα, αυτό είναι μία ένδειξη ότι δεν υπάρχει πολύ μελάνι ακόμα. Στις έγχρωμες φωτογραφίες, θα παρατηρήσετε να εμφανίζονται αλλαγές χρώματος ή να τελειώνει μόνο ένα χρώμα.

 

Αν λοιπόν υπάρχει ελάχιστο μελάνι ή έχει τελειώσει και συνεχίζεται η εκτύπωση, μπορεί να γίνει ζημιά στους ψεκαστήρες του μελανοδοχείου, με αποτέλεσμα αυτό να είναι πλέον άχρηστο για γέμισμα ξανά.

 

Επομένως, χρειάζεται προσοχή σε εκτυπώσεις με πολλές σελίδες, όπου είναι καλό να γεμίζετε από πριν το μελανοδοχείο.

 

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το μελανοδοχείο για μελλοντική χρήση, τότε τυλίξτε το με  το ειδικό προστατευτικό ή με σελοφάν αν δεν έχετε προστατευτικό. Μπορείτε να το φυλάξετε μέσα το ψυγείο, αλλά δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό, γι’ αυτό και φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

 

Όσο για τα έγχρωμα μελανοδοχεία, τοποθετήστε σε όρθια θέση, αφού σε πλάγια αναμειγνύονται τα χρώματα.

 

Γενικά πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κύριος εχθρός  των μελανιών είναι η ζέστη, επομένως  φυλάξτε τα μελάνια σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.

 

Τέλος, αν ο υπολογιστής σας βγάλει ειδοποίηση ότι υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, ή αν εσείς παρατηρήσετε να υπάρχει κάποιο κόλλημα, τότε διακόψτε αμέσως την εκτύπωση.

|


Ροή Ειδήεων

17:05 | Πρέβεζα
Ζητείται μάγειρας - μαγείρισσα


11:00 | Life&Style
Τύποι προωθητικών ενεργειών που μπορείτε να λάβετε στα online καζίνο


10:57 | Πρέβεζα
Νέο ΔΣ στο Κομιτάτο Πρέβεζας


10:52 | Πρέβεζα
Κατασκευή πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο Π.Ε Πρέβεζας


22:00 | Αθλητικά
'' Εφυγε'' ο Βασιλιάς...


17:05 | Πρέβεζα
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην Πρέβεζα


17:05 | Πρέβεζα
Η απογραφή πληθυσμού στην Π.Ε. Πρέβεζας 2021


22:15 | Ελλάδα
Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου.


08:40 | Ήπειρος
Διαδικτυακή Έρευνα για την περιφέρεια και τους δήμους της Ηπείρου


20:23 | Αθλητικά
Η κλήρωση του Μουντιάλ 2022


13:05 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας ανάβει το δέντρο του και ξεκινά το ομορφότερο ταξίδι του χρόνου!


09:52 | Πρέβεζα
Ισχυρή σεισμική δόνηση, στην Πρέβεζα το επίκεντρο


15:39 | Ελλάδα
Στην Κεφαλλονιά η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πριν από λίγο...αισθητή και στην Πρέβεζα


10:07 | Πρέβεζα
ΠΡΕΒΕΖΑ......ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ