ΩΡΑ
14:55
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
12-5-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρεβεζαΣυνεδρίασε η πολιτική προστασία με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών


Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών για το 2020
Στράτος Ιωάννου: «Μόνο με την άριστη συνεργασία όλων των υπηρεσιών,  την διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, και με σύμμαχο τον εθελοντισμό των πολιτών, που ευτυχώς ολοένα αυξάνει,  μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντι στις πυρκαγιές και τις υπόλοιπες φυσικές καταστροφές»
Με τηλεδιάσκεψη λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαίου 2020 και ώρα 12.00, υπό την προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα  την πρόληψη δασικών πυρκαγιών  και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους αλλά και τη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι το πρώτο συντονιστικό που γίνεται με τηλεδιάσκεψη λόγω κορονοιού. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την επαγρύπνησή όλων για να συνεχίσουμε να έχουμε άριστα αποτελέσματα στην πολιτική προστασία. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρεύμα εθελοντισμού που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στην περιοχή μας και το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.  Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δ. Μαυρογιώργος ευχήθηκε καλή αντιπυρική περίοδο και δήλωσε ότι είμαστε όλοι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε άριστη συνεργασία. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στους σχολαστικούς καθαρισμούς χόρτων δίπλα σε δρόμους και δάση,  αλλά και στην αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την αποφυγή επικίνδυνων για πυρκαγιά δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο (πχ ηλεκτροκόλληση, χρήση τροχού, κ.α)   τις ημέρες υψηλού κινδύνου. Συνέστησε επαγρύπνηση υπηρεσιών και πολιτών.    Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος: ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Μαυρογιώργος, οι Δήμαρχοι,  Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκος, Ζηρού, κ. Ν. Καλαντζής, Πάργας κ. Ν. Ζαχαριάς, ο υπεύθυνος Τμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο Συντονιστής της Π.Υ. Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας & Ιονίων Νήσων  υποστρ. Κ.  Παχίδης, ο διοικητής της Π.Υ.  Περιφέρειας Ηπείρου ταξ. Απ. Βασδέκης, εκπρόσωπος του 8ο Α/ΑΠ. ΑΚΤΙΟΥ, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Αθ.  Μικρούλης,  ο διοικητής της Π.Υ. Πάργας κ.  Γιάννος Βασίλειος, ο διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Χρήστος Πάνος, ο Δ/ντής της Αστυνομίας Πρέβεζας κ Κ. Σιώρος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας κ. Β. Κουρμέντζας, ο Διοικητής Νοσοκομείου Πρέβεζας κ.  Δ. Σκανδάλης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ κ. Δ. Ρίζος, ο εκπρ. Λιμεναρχείου Πρέβεζας Υποπλοίαρχος κ. Κ. Σούγκας, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πάργας /Ηγουμενίτσας κ. Π. Παπαδόπουλος, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ο κ. Π. Κροκίδας, η Δ/ντρια της Δνσης Τεχνικών Έργων κ. Φ. Ρέπα, από την Εγνατία Οδό ο κ.  Γ. Γοδέβενος, από τις εθελοντικές οργανώσεις ΛΕΚ Πρέβεζας ο πρ. κ. Β. Ράπτης, από την Αερολέσχη Πρέβεζας, ο πρ. κ. Ν. Σαμπράκος, και από την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ε.Ε. Δ) η κ. Δ. Ευθυμίου, κ.α. 

|


Ροή Ειδήεων

10:07 | Πρέβεζα
Οι εποχικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι


12:44 | Ελλάδα
Νέοι κανόνες για τις παραλίες- Δείτε τι θα ισχύσει......


11:53 | Πρέβεζα
Τετάρτη 3 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Αφήνουμε τα αυτοκίνητα σπίτι και κυκλοφορούμε με ποδήλατο!


10:35 | Ελλάδα
Επίκαιρη Ερώτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο για την Αμβρακία Οδό


09:05 | Πρέβεζα
Συλλυπητήριο μήνυμα για τη φοιτήτρια Αλεξάνδρα Μπιστολάκη


11:09 | Ήπειρος
Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: Νεκρό κοριτσάκι δύο ετών


10:07 | Πρέβεζα
Στο Open η Πρέβεζα με live μετάδοση από το Μονολίθι [Video]


14:03 | Πολιτική
Ανακοινώνεται η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, ΄΄ανοίγουν τα σύνορα'' για τους τουρίστες


16:41 | Πολιτική
Οι αποφάσεις του σημερινού υπουργικού συμβουλίου


16:31 | Πρέβεζα
Προβολή της Πρέβεζας μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ


15:55 | Πρέβεζα
Μονοδρομήσεις στο Μονολίθι αποφασίζει το ΔΣ Πρέβεζας - Δείτε τις αλλαγές που προωθούνται


13:22 | Πρέβεζα
Οι παραλίες της Πρέβεζας στους '' Αταίριαστους '' του ΣΚΑΙ [Video]


10:02 | Πολιτική
Ταμείο ανάκαμψης: Πακέτο των 750 δισ. ....32 δισ. στην Ελλάδα, πού θα πάνε τα χρήματα, πώς θα δοθούν


09:37 | Πρέβεζα
Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί από τους εργοδότες - Τι θα γίνει με το υπόλοιπο ποσό από το κράτος


14:03 | Πρέβεζα
Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πρέβεζας


10:07 | Πρεβεζα
Το ντοκιμαντέρ ''Επέκεινα'' που υμνεί την περιοχή της Πρέβεζας ελεύθερο από σήμερα στο διαδίκτυο...