ΩΡΑ
13:35
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
26-10-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Life&Style



Πώς να κάνετε το eshop σας πιο ανταγωνιστικό & επικερδές


ΠΕΛΜΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 





 

Οι συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της covid-19 ωθούν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και δη, μέσω κινητών συσκευών.

 

Η αξιοσημείωτη αύξηση που σημειώθηκε στις ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσω κινητού, tablet και laptop (mobile commerce) ανέδειξε άλλο ένα σημείο προσοχής για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.

 

Η συνεπής ψηφιακή παρουσία ενός brand στο Ίντερνετ -όπως μαθαίνετε στα digital marketing σεμιναρια- καθώς και η στοχευμένη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από ποικίλα κανάλια είναι σημαντικό να ανταποκρίνεται τόσο σε σταθερές όσο και σε κινητές συσκευές.

 

Και αυτό γιατί πλέον, 1 στους 2 χρήστες των social media που πραγματοποιεί μια ηλεκτρονική αγορά, έχει «ανακαλύψει» το προϊόν ή την υπηρεσία από την πλοήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Την ίδια στιγμή, 8 στους 10 χρήστες επισκέπτονται τα social media από κινητές συσκευές, ενώ το 95,1% των χρηστών Facebook παγκοσμίως έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο μέσω smartphone.

 

Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν ότι το e-commerce κινείται σε διπλό επίπεδο και συγκεκριμένα, σημειώνει αξιοσημείωτη βελτίωση στη mobile εκδοχή του -όσο μάλιστα διευρύνονται τα δίκτυα δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε περιοχές με ανεπαρκή κάλυψη.

 

Επομένως, αν είσαστε ανάμεσα στους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να εξελίξουν το ψηφιακό εμπόριο μετατρέποντάς το σε πιο φιλικό για τις κινητές συσκευές, αναπτύσσοντας ταυτοχρόνως περαιτέρω τη δραστηριότητά σας, δείτε τι χρειάζεται να προσέξετε σε σχέση με το eshop σας.

 

3 συμβουλές για να κάνετε το eshop σας πιο ανταγωνιστικό & επικερδές

 

Η ταχύτητα φόρτωσης του eshop να είναι όσο το δυνατόν πιο υψηλή

 

Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει το eshop σας στις οθόνες των χρηστών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, τόσο που οι ειδικοί στο digital marketing συνηθίζουν να λένε πως «κάθε sec μετράει». Το 53% των χρηστών mobile συσκευών παρατηρείται να εγκαταλείπουν τα eshops που χρειάζονται περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για να εμφανιστούν στις οθόνες τους. Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος καταδεικνύει ότι οι σελίδες που φορτώνονται σε 2,4 sec κατά μέσο όρο, εμφανίζουν το μέγιστο ποσοστό μετατροπών για κινητά: 1,9%, το οποίο συνιστά ένα αξιόλογο ποσοστό μετατροπών, που πλησιάζει το τυπικό ποσοστό μετατροπής σε desktop 2-3%.

 

Η φιλικότητα προς το χρήστη είναι πολύ πιο απαραίτητη από το design

 

Σίγουρα σας ενδιαφέρει η εικόνα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, αλλά δεν γίνεται να παραβλέψετε πως είναι πιο ουσιαστική η φιλικότητα προς το χρήστη. Το 67% των χρηστών δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να κάνουν αγορές από ένα φιλικό προς τους χρήστες eshop παρά από ένα δύσχρηστο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Google. Χρειάζεται λοιπόν, να εντάξετε στη ρουτίνα λειτουργίας του ψηφιακού καταστήματός σας τα tests για την ταχύτητα του eshop και τα usability tests.

 

Η σελίδα του καλαθιού πρέπει να είναι απλή και γρήγορη

 

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό τους για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές, δεν χρειάζονται περιττές πληροφορίες και περισπασμούς τη στιγμή που είναι έτοιμοι για συναλλαγή. Στην οθόνη του mobile θα πρέπει να φαίνονται τα βασικά στοιχεία όπως το προϊόν, η τιμή, η έκπτωση καθώς και ο υπολογισμός των μεταφορικών. Σημαντικό είναι επίσης, η σελίδα ολοκλήρωσης παραγγελίας να είναι καθαρή και κατανοητή ώστε να μπορεί κάθε χρήστης να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

 

 

|






Ροή Ειδήεων

10:52 | Πρέβεζα
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού


19:30 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3


11:00 | Ελλάδα
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2


09:41 | Πρέβεζα
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Ελλάδα
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής


09:41 | Πρέβεζα
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%


11:44 | Υγεία
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του


18:17 | Ελλάδα
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!


17:45 | Life&Style
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια


13:05 | Ελλάδα
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων


13:01 | Ελλάδα
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;


20:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα


18:01 | Πρέβεζα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός


13:50 | Life&Style
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα