ΩΡΑ
17:05
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27-10-2020
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελλάδα

<

Google ή Facebook: ποια διαφήμιση είναι πιο αποτελεσματική;


ΠΕΛΜΑ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 🌟 Ανακάλυψε Μοναδικά σχέδια στις καλύτερες τιμές!

 

Google ή Facebook: ποια διαφήμιση είναι πιο αποτελεσματική;

 

Το στρατηγικό δίλημμα ανάμεσα σε Google και Facebook απασχολεί κάθε διαφημιζόμενο επιχειρηματία όταν εισάγει το κατάστημά του για πρώτη φορά στον κόσμο του digital marketing.

 

Η διαφήμιση Google και η διαφήμιση Facebook θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προβολής και προώθησης χάρη στις προηγμένες διαφημιστικές πλατφόρμες που διαθέτουν τα δύο μέσα, που προσφέρουν ακρίβεια στην στόχευση και μεγαλύτερο ROI (απόδοση της επένδυσης).

 

Αν επιδιώκετε να διαφημίσετε την φυσική επιχείρησή σας ή και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα προκειμένου να αυξήσετε τους πελάτες, τις πωλήσεις και κατ’ επέκταση, τα κέρδη σας, δείτε παρακάτω όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ψηφιακή διαφήμιση στη Google και το Facebook.

 

Τι πρέπει να ξέρετε για τη διαφήμιση στη Google

 

H Google συνιστά τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου, με το 87% των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως να την προτιμούν έναντι των υπολοίπων.

 

Διαθέτει δε, μια πολύ εξειδικευμένη πλατφόρμα διαφημίσεων η οποία συνδράμει αποτελεσματικά στην προβολή του brand σας και στην προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας σε χρήστες βάσει στόχευσης.

 

Το κόστος της διαφήμισης προκαθορίζεται από τον διαφημιζόμενο ανάλογα τις ανάγκες και τους στόχους του, ενώ το βασικό μοντέλο πληρωμής είναι το PPC (Pay Per Click).

 

Αυτό σημαίνει ότι θα κληθείτε να πληρώσετε για τις διαφημίσεις στη Google μόνο αν κάποιος χρήστης κάνει click πάνω στη διαφήμισή σας.

 

Ορισμένες φορές βέβαια, μπορεί η χρέωση να γίνει ανάλογα με τις προβολές της διαφήμισής σας και όχι με το click.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι διαφημίσεις εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών όταν ψάχνουν στη Google κάτι σχετικό με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

 

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη διαφήμιση στο Facebook

 

To Facebook αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς συγκεντρώνει 2.7 δισεκατομμύρια χρήστες.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι διαφημίσεις στο Facebook αναδεικνύονται ως εξαιρετικά προσοδοφόρες καθώς οι δυνητικοί πελάτες σας, είτε σας ενδιαφέρει το εγχώριο καταναλωτικό κοινό είτε το παγκόσμιο, βρίσκονται κυριολεκτικά «εκεί».

 

Με τη διαφήμιση στο Facebook έχετε τη δυνατότητα ως διαφημιζόμενος να επιλέξετε το κοινό στο οποίο θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας, με βάση ποικίλα χαρακτηριστικά, όπως συμβαίνει και στη διαφημιστική πλατφόρμα της Google. Τα κριτήρια μπορεί να είναι η δραστηριότητα των χρηστών στο περιβάλλον του Facebook αλλά και έξω από αυτό, τα δημογραφικά στοιχεία, τα ενδιαφέροντά τους και λοιπά.

 

Η χρέωση για τη διαφήμιση στο Facebook πάλι μπορεί να διενεργείται με το μοντέλο PPC, εφόσον υποστηρίζει το διαθέσιμο budget και προάγει τους στόχους του επιχειρηματία.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο διαφημιζόμενος δεν καταναλώνει περισσότερα χρήματα για διαφήμιση από όσο αρχικά υπολογίζει. 

 

Google ή Facebook: πού να κάνετε τις διαφημίσεις σας

 

Η διαφήμιση στη Google και η διαφήμιση στο Facebook συνιστούν δύο εξίσου ισχυρούς τρόπους για να διαφημίσετε διαδικτυακά την επαγγελματική σας δραστηριότητα.

 

Τόσο η Google όσο και η εταιρεία του Facebook καταφέρνουν να φέρνουν νέους πελάτες στους διαφημιζόμενους, conversions που κάθε επιχείρηση έχει ανάγκη αλλά και brand awareness.

 

Επομένως, μία στρατηγική που αξιοποιεί και το Google και το Facebook για το digital marketing της δουλειάς σας μπορεί να είναι ιδανική!

 

Φυσικά, αναλόγως το κοινό που στοχεύετε, μπορεί να σας συμφέρει από άποψη στρατηγικής ή και από οικονομική σκοπιά να εστιάσετε λίγο περισσότερο στη μία ή την άλλη επιλογή.

|


Ροή Ειδήεων

09:05 | Πρέβεζα
Αποχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ. από την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις Άρτας - Πρέβεζας


07:04 | Ελλάδα
Χρυσός ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου


06:47 | Ελλάδα
Χρυσό στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντουσκος


15:02 | Ελλάδα
Η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και η πρόκριση στον τελικό των κρίκων! [Video]


12:44 | Ελλάδα
Σήμερα στις 2 η έναρξη της ολυμπιάδας του #Tokyo2020, καλή επιτυχία στην Ελληνική Αποστολή


17:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Το νέο ΚΔΑΠ στη Μαργαρώνα της Ροδάνθης Σωτηροπούλου είναι επιτέλους κοντά σας!


06:47 | Αθλητικά
Πρωταθλητές οι Bucks με 50 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο


15:02 | Ελλάδα
Διαδικτυακή Παρουσίαση του Παράκτιου Μετώπου & της Marina Galleria


12:33 | Ελλάδα
Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΤΟΚΙΟ
Το πλήρες πρόγραμμα της ΕΡΤ20:05 | ΠΡΕΒΕΖΑ
''Οι Ατσάλινες '' 4 και 5 Αυγούστου στο κηποθέατρο της Πρέβεζας


18:50 | ΠΡΕΒΕΖΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Πρέβεζα


12:06 | Πρέβεζα
''ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ'' στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ την Παρασκευή 2/7στις 8:30μ.μ.


09:05 | Πρέβεζα
Βένια Καραγιαννίδου μια Πρεβεζάνα στον τελικό του HOUSE OF FAME.


15:22 | Πρέβεζα
Ανακοινώθηκαν οι γαλάζιες σημαίες για το 2021 - 7 στην Πρέβεζα