22:03:21
13 Δεκεμβρίου 2011
Εκδηλώσεις
Την 4/12/2011 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εξόρμηση του Ορειβατικού Πρέβεζας στην Πλαγιά Αιτ/νίας, η οποία περιελάμβανε 2 σκέλη:
Α)Επίσκεψη στην Αρχαία Πάλαιρο (στην οποία φθάσαμε ακολουθώντας το δρόμο Πρέβεζα-Βόνιτσα και εν συνεχεία στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόνιτσα-Πάλαιρος ακολουθήσαμε δεξιά διασταύρωση γιά άλλα 7,5 χιλιόμετρα στενού ασφαλτοστρωμένου δρόμου). Από εκεί έγινε ανάβαση στον υπερκείμενο λόφο με το εκκλησάκι του Προφ. Ηλία που είχε εντυπωσιακή θέα προς τον κάμπο της Παλαίρου, με καιρικές συνθήκες αρκετά καλές παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Κατά την κάθοδο έγινε περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα εντυπωσιακά τείχη.
Β)Το δεύτερο σκέλος περιελάμβανε ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της περιοχής (Στέρνα 507 μ.) που έγινε από το ψηλότερο σημείο του δρόμου Πάλαιρος-Πλαγιά, περίπου 10 χιλιόμετρα απόσταση από την Αρχαία Πάλαιρο, κατά μήκος χωματόδρομου που ξεκινά από το σημείο αυτό προς την κορυφή. Ήδη ο καιρός χαλούσε και απειλούσε βροχή, γι'αυτό δεν παραμείναμε πολύ στην κορυφή, όπου υπάρχουν ολόγυρα υπολείματα οχύρωσης και στη μέση αρχαία δεξαμενή στην οποία πιθανόν να οφείλεται και το όνομα. Παρά την νέφωση, τα μικρά διαστήματα με ήλιο μας αποκάλυπταν φανταστικές εναέριες εικόνες της Πρέβεζας, της Λευκάδας και μεγάλου μέρους της θαλάσσιας γύρω περιοχής. Μας εντυπωσίασε και η μεγάλη διάβρωση των βράχων, που καταλαμβάνουν όλη την έκταση γύρω και κάτω από την κορυφή. Μετά την κατάβαση η επιστροφή έγινε μέσω Πλαγιάς (απέναντι από τη Λυγιά Λευκάδας) και Αγίου Νικολάου και ψάχνοντας μάταια κάτι να φάμε, φτάσαμε στην...Πρέβεζα.
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα