ΩΡΑ
14:10:00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21 Φεβρουαρίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ 80% ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


Σε εφαρμογή θέτει η κυβέρνηση, τη μνημονιακή δέσμευση για τσάκισμα των μισθών των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου η Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, εξέδωσε εγκύκλιο, σχετικά με την εφαρμογή του λεγόμενου προγράμματος «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας».


Το πρόγραμμα αυτό, προβλέπει την απασχόληση 10.000 νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων ηλικίας 16 – 24 ετών, με καθεστώς ρωμαϊκής γαλέρας! Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την πιλοτική εφαρμογή μιας γενικευμένης εφαρμογής των γνωστών Stage και στον ιδιωτικό τομέα!


Οι νέοι που θα ενταχθούν σε αυτό, θα απασχοληθούν για 12 μήνες, λαμβάνοντας μόλις το 80% του βασικού μισθού δηλαδή 591 ευρώ, καθώς τη στιγμή αυτή ο βασικός μισθός που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ανέρχεται στα 740 ευρώ!

Έτσι οι νέοι και οι νέες, βιώνοντας καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας, που ως γνωστόν χτυπάει «κόκκινο» στις ηλικίες 16 – 24, εκβιάζονται να δουλεύουν με... χαρτζιλίκι! Η αξιοπρέπεια και τα όνειρα δίνουν τη θέση τους στον στυγνό εκβιασμό της «τζάμπα εργασίας», με μοναδικό αντίκρισμα, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας που δυνητικά στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει στη δυνατότητα επιβίωσης! Γιατί ως γνωστόν, κανείς δεν ζει με 591 ευρώ μεικτά!


Παράλληλα, οι εργοδότες θα μπορούν προοδευτικά να απομακρύνουν τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας, το κόστος των οποίων μπορεί να είναι πλέον ίσως και διπλάσιο! Μάλιστα, σε θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης μπορεί να δούμε στο άμεσο μέλλον επιχειρήσεις που θα δουλεύουν μόνο με νέους, οι οποίοι μετά το πέρας της περιόδου του προγράμματος, θα απολύονται, και τη θέση τους θα λαμβάνουν άλλοι νεοεισερχόμενοι!


Ως σοβαρότερη όμως επίπτωση των προγραμμάτων αυτών ίσως να αποδειχτεί η ικανότητα τους να διευρύνουν περαιτέρω το χάσμα παλαιών και νέων εργαζόμενων! Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως η δημιουργία διαιρέσεων μεταξύ των εργαζομένων και η δημιουργία στρωμάτων που αμείβονται λιγότερο, προοπτικά συντελεί στην υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης ολονών μας!


Το πρόγραμμα όμως αυτό είναι και επαίσχυντο και για έναν ακόμη λόγο. Την ίδια στιγμή που οι εργοδότες θα πληρώνουν χαμηλότερους μισθούς, θα επιδοτούνται παράλληλα και για τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά τους 12 αυτούς μήνες, από το ΙΚΑ. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τη δυνατότητα των εργοδοτών, να έχουν πάμφθηνα εργατικά χέρια!


Μετά το πέρας των 12 αυτών μηνών, το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών (αυτή τη φορά στο 70%), θα μπορεί να επεκτείνεται έως και για 12 επιπλέον μήνες, με τον όρο η σύμβασης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας να μετασχηματιστεί σε σύμβαση εργασίας...

 

|


Ροή Ειδήεων

10:35 | Ελλάδα
Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες


10:07 | Πρέβεζα
Η θεατρική παράσταση ''Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω'' , 1η Αυγούστου στην Πρέβεζα


09:55 | Πρέβεζα
Δείτε τι κατέγραψε το βαλιτσάκι της ΕΛΑΣ για την υπόθεση ναρκωτικών στην Πρέβεζα [Video]


15:02 | Πρέβεζα
7 οι συλλήψεις για την διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας - 70 άτομα στην δικογραφία


| Πρέβεζα
Συνεδρίαση στην Πρέβεζα για τις δράσεις της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021


13:05 | Πρέβεζα
Σε ισχύ από το Σάββατο 11/7 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία Μονολιθίου Πρέβεζας


10:35 | Πρέβεζα
Νέος διοικητής στην Π.Υ. Πρέβεζας - Δείτε ποιος είναι.....


11:32 | Πρέβεζα
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων


10:33 | Πρέβεζα
Ψεκασμούς σε φρεάτια ξεκίνησε η ΔΕΥΑ Πρέβεζας


10:28 | Πρέβεζα
Πρόσκληση για Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων ιδιωτικού τομέα - Αμοιβή 400 ευρώ


13:45 | Πρέβεζα
Άκτιο - Αμβρακία: Βγήκε η πρόσκληση για τη συνέχιση του διαγωνισμού


10:35 | Δήμος Πάργας
Ζητείται τσοπάνης από τον δήμο.......


10:22 | Πρέβεζα
Τα χρήματα του Open Mall πρέπει να στηρίξουν την τοπική οικονομία


10:07 | Ελλάδα
Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής 5-7-2020


10:26 | Πρέβεζα
Την Παρασκευή, 10-07-2020 ανακοινώνονται οι βαθμοί στις πανελλαδικές εξετάσεις