10:11:28
6-2-2012
Πρέβεζα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα Λαϊκή Συνέλευση των Πολιτών της Πρέβεζας, με κύριο θέμα τη συλλογική αντιμετώπιση του χαρατσιού που μας επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι συμπολίτες μας ξεπερνώντας το εμπόδιο της ξαφνικής επιδείνωσης του καιρού ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα. Στην κατάμεστη αίθουσα της Λαϊκής Αγοράς, αφού πρώτα έγινε από την Οργανωτική Επιτροπή και τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας μια σύντομη ενημέρωση για τη μέχρι τώρα εξέλιξη του θέματος στην Πρέβεζα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, στη συνέχεια το λόγο πήραν οι πολίτες.
Κατ΄ αρχήν, απαντήθηκαν όσες ερωτήσεις τέθηκαν γύρω από τα πρακτικά ζητήματα αντιμετώπισης του προβλήματος. Μοιράστηκαν αυτοκόλητα που θα αναρτούνται στα ρολόγια της ΔΕΗ, για την περίπτωση που εμφανιστεί το συνεργείο για να διακόψει την παροχή ηλεκτροδότησης σε κάποιον που δεν εχει πληρώσει το χαράτσι και ανακοινώθηκαν τηλέφωνα επικοινωνίας για περίπτωση ανάγκης.
Στο γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, αφού τονίστηκε το γεγονός πως το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος μόνο της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της ¨κυβέρνησης των τριών¨, προτάθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής :
- Να δημιουργηθούν πυρήνες για άμεση ενημέρωση και δράση σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.
- Να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ την Πέμπτη 9/2 στις 10πμ, και σε συνεργασία με το Δήμο να ζητηθεί από τη ΔΕΗ να μπορούμε να πληρώνουμε κατ΄ ευθείαν στο υποκατάστημα της το λογαριασμο χωρίς το ειδικό τέλος –κάτι που ήδη έχει γίνει σε ορισμένες περιοχές-.
- Να ζητηθεί η παρέμβαση του Δήμου έτσι ώστε να μη διακόπτει η ΔΕΗ την παροχή σε σπίτια που εκ των πραγμάτων αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα (ευπαθείς ομάδες).
- Να γίνει πρόταση στα πρωτοβάθμια σωματεία για δίωρη στάση εργασίας το πρωί της 9/2, (μέρα κινητοποίησης στη ΔΕΗ).
- Να βγει ανακοίνωση με ντουντούκα σε όλη την πόλη, που θα καλεί στη δράση στη ΔΕΗ και στην επόμενη Λαïκή Συνέλευση, Δευτέρα 13.02.2012 στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
- Να δημοσιοποιηθούν τα συμπεράσματα της Λαïκής Συνέλευσης στον τοπικό τύπο και στο ραδιόφωνο.
- Να πραγματοποιούνται συχνές μαζικές διαμαρτυρίες κατά των χαρατσιών.
- Τέλος, να προχωρήσουμε σε ενωτικό κάλεσμα για κοινη δράση των επιτροπών για τα χαράτσια που δρουν στην περιοχή μας, καθώς επίσης και στη διαδικασία συντονισμού όλων των αντίστοιχων κινημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο.
ΛΑÏKH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ημέρα Καριέρας Parga Beach Resort
Πυτζάμες: Άνεση και style μέσα στο σπίτι!
Η κούρσα των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024
Πρέβεζα | Μια πόλη με νησιώτικη ατμόσφαιρα, η πριγκίπισσα του Αμβρακικού
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής part3
Γiώργιος Βελλιανίτης Παξινός Ποιητής.......part2
Ομιλία Σπ. Κυριάκη για την επιστολική ψήφο
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλιανίτη - Παξινός Ποιητής
Ποιήματα του Γεωργίου Βελλανίτη - Παξινός Ποιητής
Η Σταυροδοσια στον δήμο Πρέβεζας στο 80%
Ποιος είναι ο βασικός ιατρικός εξοπλισμός που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ποια τα οφέλη του
Ποιοι είναι οι τύποι ελλειπτικών και διαδρόμων γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε!
Χτίσε τη γκαρνταρόμπα σου από την αρχή με διαχρονικά κομμάτια
Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων
Ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν στην αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας;
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα
Στο τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αμβρακία Οδός
Δώρα που μπορείς να βρεις στο βιβλιοπωλείο και θα θες να κρατήσεις για εσένα