ΩΡΑ
17:42:14
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
22-4-2012
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠρέβεζαΠεριοδείες υποψήφιων βουλευτών ΚΚΕ Πρέβεζας


 

Την Πέμπτη 19 Απρίλη κλιμάκιο της ΚΟ Πρέβεζας με επικεφαλής τους υποψηφίους βουλευτές Κυριαζή Χρύσανθο και Νόβα Ιωάννη πραγματοποίησε περιοδεία στο ΙΓΜΕ Πρέβεζας. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε το πρόβλημα της συστηματικής αποψίλωσης του ινστιτούτου τόσο από πλευράς εργατικού και επιστημονικού δυναμικού όσο και από πλευράς αντικειμένου. Ενδεικτικά από περίπου 40 εργαζόμενους στην υπηρεσία έχουν απομείνει περίπου 10 με αποτέλεσμα να απαξιώνεται η λειτουργία του. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ τόνισαν ότι:

«Με πρόσχημα τη σπατάλη, τα διάφορα σκάνδαλα και τις κακές υπηρεσίες, προβλήματα υπαρκτά στον ένα ή στον άλλο βαθμό, προωθούνται αναδιαρθρώσεις που υπηρετούν τους στόχους της άρχουσας τάξης για προσαρμογή της κρατικής διοίκησης ώστε με καλύτερο τρόπο αυτή να υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για αλλαγές που δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Διαμορφώνεται μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, πιο στενά δεμένη με μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετική απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, πιο αντιδραστική και αυταρχική. Η συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) με το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης σηματοδοτεί ουσιαστικά τη διάλυσή του, διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας στον ορυκτό πλούτο, στο νερό κ.α.».

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι: «η διάλυση του ΙΓΜΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μια σειρά αναπτυξιακούς τομείς και κοινωφελείς δραστηριότητες, όπου δεν θα μπορεί: Να στηριχθεί το Εθνικό Δίκτυο παρακολούθησης υπογείων νερών, να υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός στο πρόγραμμα απογραφής του ορυκτού πλούτου, να αντιμετωπιστούν επείγοντα προβλήματα μόλυνσης υπογείων νερών και εδαφών, να διασφαλιστεί η υδροδότηση προβληματικών περιοχών της χώρας, να αντιμετωπιστούν προληπτικά κίνδυνοι από φυσικά καταστροφικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, σεισμοί κ.ά.).»

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΚΟ Πρέβεζας επισκέφτηκε την πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας όπου επίσης διαπιστώθηκε ότι η πολιτική συρρίκνωσης του πυροσβεστικού σώματος και η κατάργηση οργανικών θέσεων έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της πυροπροστασίας. Ανέδειξαν τη θέση του ΚΚΕ για δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και την ανάγκη άμεσης κάλυψης όλων των κενών θέσεων με πυροσβέστες πλήρους απασχόλησης.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα από την ίδια τους την πείρα. Να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, της αξιολόγησης και των απολύσεων. Να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ακόμη και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του γιατί είναι μόνη δύναμη που όλα αυτά τα χρόνια αποκάλυψε την πολιτική και τις αιτίες που γεννούν τα λαϊκά προβλήματα και πρωτοστάτησε στους αγώνες για τη λύση τους. Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην εξουσία του λαού.

|


Ροή Ειδήεων

14:47 | Πρέβεζα
Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας


14:24 | Πρέβεζα
Συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου


13:43 | Πρέβεζα
Ο Δήμος Πρέβεζας προχωρά στις αποκαταστάσεις των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ζάλογγο και Λούρο


23:12 | Life&Style
Πατέντα για τον αντικαπνιστικό [Video]


16:25 | Πρέβεζα
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιοχές του νομού Πρέβεζας


15:15 | Πρέβεζα
Την Πέμπτη αναβιώνει το έθιμο με τα παραδοσιακά Πολυσπόρια σε τρία σημεία στην πόλη της Πρέβεζας


15:01 | Ήπειρος
Έκτακτο Δελτίο Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση καιρικών φαινομένων


15:01 | Ήπειρος
Ένταξη είκοσι έργων σε Πρέβεζα και Άρτα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


14:02 | Πρέβεζα
Κατάθεση απόψεων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 του Δήμου Πρέβεζας


13:02 | Ελλάδα
Υπόθεση Siemens: Ενοχή για τους 22 από τους 54 κατηγορούμενους


19:39 | Πρέβεζα
Συνεντευξη Νίκου Γεωργάκου στο ARTTV [Video]


19:32 | Ήπειρος
O Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Πρόεδρος ΕΝΠΕ - Β΄ Αντιπροέδρος ο Αλέξανδρος Καχριμάνης


14:02 | Ήπειρος
Το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020 - Τα έργα στην Πρέβεζα


22:52 | Αθλητικά
Ο Τσιτσιπάς είναι ο μεγάλος νικητής #ATPFinals του Λονδίνου


01:01 | Ελλάδα
Έφυγε ο θεμελιωτής της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου Jean-Paul Teyssandier


15:15 | Πρέβεζα
Ειδική συνεδρίαση για την Τουριστική ανάπτυξη της Πρέβεζας ζητά η ''Ανάπτυξη Τώρα''