ΩΡΑ
20:02:21
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
20 Μαρτίου 2011
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑπολογισμός διοικητικού συμβουλίου Πανηπειρωτικής


Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζω  στη σημερινή ετήσια απολογιστική Γ.Σ. Αγαπητοί σύνεδροι είναι γεγονός πως ζούμε σε μια εποχή πρωτόγνωρης και βαθύτατης οικονομικής κρίσης που έχει ήδη θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και που έχει ανατρέψει τρόπους ζωής και συνήθειες χρόνων. Η κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας οδηγεί καθημερινά σε πρωτοφανείς κοινωνικές αναταραχές και εντάσεις. Η πραγματικότητα αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστη όχι μόνο  την οργάνωσή μας, αλλά και τις Αδελφότητές, τις Ομοσπονδίες μας και τις Ενώσεις μας.

Αυτές οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, όπως και η ανυπαρξία σχετικής κρατικής επιχορήγησης, μιας και η Συνομοσπονδία μας στερείται οικονομικής αυτοδυναμίας, ανέτρεπαν κάθε φορά την ιεράρχηση και τον προγραμματισμό του Δ .Σ. για πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού, κυρίως, ενδιαφέροντος. Παρά την οικονομική δυσπραγία, ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, υπό την προεδρία του κ. Κώστα Αλεξίου, είναι πλούσιος και θέλω να τονίσω στο σημείο αυτό και από αυτό το βήμα τη μεγάλη προσφορά του στην αποδημία, αλλά και τη συμβολή του στην επίλυση προβλημάτων της γενέτειρας.  Το Δ.Σ. θα κληθεί σε ειδική συνεδρίαση για το θέμα αυτό και θα αποφασίσει τον τρόπο και το είδος με το οποίο θα τιμήσει την προσφορά του.


 Σύντομος  απολογισμός της περιόδου 2010 - 2011


Στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς της θητείας του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. πραγματοποιήθηκαν τα εξής, αναφερόμενα κατά χρονική ακολουθία:

Συγκρότηση και τακτική, μαζική λειτουργία της Πολιτιστικής Επιτροπής. Η Πολιτιστική Επιτροπή συνεδρίασε συνολικά οκτώ φορές σε ολομέλεια και κατά περίπτωση, σε τέσσερις μικρότερης συμμετοχής συνεδρίες.

Ο Α’ ετήσιος κύκλος εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε. στην Παλαιά Βουλή προς τιμήν διακεκριμένων  Ηπειρωτών στους τομείς των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, ολοκληρώθηκε με τις  παρουσιάσεις του ποιητή Τάσου Πορφύρη και  του Γιαννιώτη γιατρού με την ξεχωριστή κοινωνική προσφορά Νίκου Σκοπούλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την επιστημονική αρωγή και συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διοργάνωση διήμερου κύκλου εκδηλώσεων μνήμης και πολιτισμού στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, 12-13 Ιουνίου 2010, για τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που γεφυρώνουν τη Μεγαλόνησο με την Ήπειρο, ένα διήμερο με πρόθεση μελλοντικής θεσμοθέτησης. Στη διοργάνωση του διήμερου η Π.Σ.Ε. συνεργάστηκε με την Παγκρήτια Ομοσπονδία και το Δήμο Σφακίων.

Συμμετοχή της ΠΣΕ με τη χορωδία της στις εκδηλώσεις Ηπειρωτών Μακεδονίας και Θράκης, που έγιναν στις 19-20 Ιουνίου στο χωριό Νέος Σκοπός Σερρών.

Διοργάνωση του τριημέρου κύκλου πολιτιστικών-περιβαλλοντικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο με τίτλο «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2010». Εκδηλώσεις που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ήπειρο, με σταθμούς το Βουθρωτό της Βορείου Ηπείρου, τη Λαγγάβιτσα και το Θεογέφυρο στον ποταμό Καλαμά, το Γεφύρι της Κόνιτσας στον Αώο, τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» στα Γιάννινα, το Γεφύρι της Άρτας και το Γεφύρι της Πλάκας στον Άραχθο. Οι πολύτροπες εκδηλώσεις που συμπεριλάμβαναν συναυλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές, περιηγήσεις, πεζοπορία και παραστάσεις διαμαρτυρίας φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα ενός πολιτιστικού-περιβαλλοντικού θεσμού μακράς πνοής για την Ήπειρο και ιδιαίτερα, για την παρουσία της Συνομοσπονδίας στο γενέθλιο τόπο μας και την τόνωση της σχέσης της με τη νέα γενιά και τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Ας σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μηδενικό κόστος, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή των καλλιτεχνών και τη χορηγία εξοπλισμού από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άπειρος».

Δύο εκδηλώσεις στην Παλαιά Βουλή το Δεκέμβριο του 2010, για το διακεκριμένο Ηπειρώτη εικαστικό, γλύπτη και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Θ. Παπαγιάννη και τους διακεκριμένους γιατρούς κκ Μουτσόπουλου και  Στ. Φούσσα.

Διοργάνωση της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» στις 6 Φεβρουαρίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ξεχωριστή επιτυχία και με την εισαγωγή πολλών νέων στοιχείων στη δομή, το σενάριο και τις καλλιτεχνικές συμμετοχές της εκδήλωσης που έδωσαν νέα πνοή, εγγράφοντας ακόμη πιο αισιόδοξες υποθήκες για το μέλλον. Η προετοιμασία και η διοργάνωση της εκδήλωσης αξιοποίησε τη συλλογική συμμετοχή πολλών συμπατριωτών, προσώπων και φορέων και η τηλεοπτική μετάδοσή της από την κρατική τηλεόραση αποτέλεσε ένα βήμα προβολής της Συνομοσπονδίας προς όλους τους απόδημους Ηπειρώτες απανταχού στον κόσμο.

Να αναφέρουμε ξεχωριστά τη διαδικτυακή υποβολή φακέλου με αίτημα επιχορήγησης προς το Υπουργείο Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2010, με συστηματική εργασία του Εφόρου Πολιτισμού. Η υποβολή ενέγραψε την Π.Σ.Ε. στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόσφατα ανακοινωθείσα επιχορήγηση από μέρος του Υπουργείου Πολιτισμού με το ποσό των 20.000 ευρώ

Αναφέρουμε, τέλος, ότι η εξαντλητική και εντεινόμενη οικονομική δυσπραγία των τελευταίων μηνών δεν επέτρεψε, παρά την προετοιμασία του, τη διοργάνωση του «Ηπειρώτικου Πολυθεάματος» και περιόρισε τον κύκλο των εκδηλώσεων και των δράσεών μας στο επίπεδο του οικονομικά εφικτού και πραγματοποιήσιμου.

-

|


Ροή Ειδήεων

10:07 | Πρέβεζα
ΕΣΠΑ: Μέτρα βελτίωσης του Προσωρινού Πλαισίου για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων


09:32 | Πρέβεζα
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων ανοίγει στις 18 Ιουλίου την αυλαία για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Πρέβεζας.


20:50 | Αθλητικά
Πρωταθλητής στο Volley ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ [Video]


18:50 | Ήπειρος
Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Άρτα


09:42 | Life&Style
Πέθανε ο αστρολόγος Πητ Παπαδάκος


09:32 | Life&Style
''Πέταξαν'' έξω απο club στην Νορβηγία το νέο αστέρι του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου Erling Haaland [Video]


21:23 | Ελλάδα
Τα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 12-7-2020


21:14 | Αγρίνιο
Τουριστική επένδυση 110 εκ. ευρώ προωθείται στην Πάλαιρο


10:35 | Ελλάδα
Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες


10:07 | Πρέβεζα
Η θεατρική παράσταση ''Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω'' , 1η Αυγούστου στην Πρέβεζα


09:55 | Πρέβεζα
Δείτε τι κατέγραψε το βαλιτσάκι της ΕΛΑΣ για την υπόθεση ναρκωτικών στην Πρέβεζα [Video]


15:02 | Πρέβεζα
7 οι συλλήψεις για την διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας - 70 άτομα στην δικογραφία


| Πρέβεζα
Συνεδρίαση στην Πρέβεζα για τις δράσεις της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021


13:05 | Πρέβεζα
Σε ισχύ από το Σάββατο 11/7 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία Μονολιθίου Πρέβεζας


10:35 | Πρέβεζα
Νέος διοικητής στην Π.Υ. Πρέβεζας - Δείτε ποιος είναι.....


11:32 | Πρέβεζα
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων